Like Tree1Likes
  • 1 Post By terreth

Adding Custom KIT to Created Team FM18 woes

  1. Adding Custom KIT to Created Team FM18 woes

    Hoping a seasoned pro can assist; going bonkers and get it is probably somehow user error;

    SO to assist, I created a NEW Team - 2062002129 - in the English Premier League with the pre-game editor.

    I have added my graphics/kits folder - FYI: my logos/faces etc are all working fine by the way

    I had downloaded a Premier League KIT DL and those seem to be getting picked up - but my Team does not???
    I removed this - so just mine in the folder now to keep the data limited to work with

    I have properly named the files - they are .png, sized properly - the config seems fine and even tried redoing it with an xml generator FMXML - all the same -

    I have refreshed the cache - reloaded the skins, yada yada yada - can someone maybe assist; I can take some screen captures if needed;

    ...my kits just do not get picked up

    S.O.S. - HELP

  2. do you create the kit in the editor?

  3. Custom Kit; Whitechapel;-)

    Quote Originally Posted by wkdsoul View Post
    do you create the kit in the editor?
    Having set up the whole Team - a whirlwind since - I assume I did a quick one therein; so let's say yes.

    I assume this is leading somewheres so over to you?

  4. Quote Originally Posted by terreth View Post
    Having set up the whole Team - a whirlwind since - I assume I did a quick one therein; so let's say yes.

    I assume this is leading somewheres so over to you?
    are you running any other databases, does the id match the skinning ID in game?

  5. Custom Kit; Whitechapel;-)

    Quote Originally Posted by wkdsoul View Post
    are you running any other databases, does the id match the skinning ID in game?

    No other DB's - the ID matches the Editor and IN-Game; both # 2062002129

  6. Is it on a mac?

    https://community.sigames.com/topic/...mment=10868074 - might be that issue?

  7. Custom Kit; Whitechapel;-)

    Quote Originally Posted by wkdsoul View Post
    Is it on a mac?

    https://community.sigames.com/topic/...mment=10868074 - might be that issue?
    I saw that thread and checked; my quotes seem fine - I even went and re-used a config file from the KIT DL'ed to ensure no issues - changing just the file name to correspond properly.

    Does creating a KIT in the Pre-Game Editor have any issue? I am only in Pre-Season so am actually going to try re-starting using a new DB to see if that has any bearing; I read some inferences but could not isolate what the effect if any was from KITs in the editor.

  8. Ye,s you have to have a default image to overwrite with the png. even just a shirt.

  9. Custom Kit; Whitechapel;-)

    So in the Pre-Game Editor I SHOULD be setting up a Kit to use; correct?

  10. yep - you can also create it in the in game if you have that.

  11. Whitechapel Kit

    Quote Originally Posted by wkdsoul View Post
    yep - you can also create it in the in game if you have that.
    Hmmm... same issue;

    Created in Pre-Game Editor - all KITS including GK's

    HERE IS MY CONFIG

    FIles are in same folder - files names match - does this look awry?

    <record> <!-- resource manager options -->


    <!-- dont preload anything in this folder -->
    <boolean id="preload" value="false"/>


    <!-- turn off auto mapping -->
    <boolean id="amap" value="false"/>


    <!-- logo mappings -->
    <!-- the following XML maps pictures inside this folder into other positions
    in the resource system, which allows this folder to be dropped into any
    place in the graphics folder and still have the game pick up the graphics
    files from the correct places
    -->


    <list id="maps">
    <!-- Generated with FM XML for Mac - By Putzy -->
    <record from="2062002129_2" to="graphics/pictures/team/2062002129/kits/away"/>
    <record from="2062002129_4" to="graphics/pictures/team/2062002129/kits/gk"/>
    <record from="2062002129_1" to="graphics/pictures/team/2062002129/kits/home"/>
    <record from="2062002129_3" to="graphics/pictures/team/2062002120/kits/third"/>
    </list>
    </record>

  12. Custom Kit; Whitechapel;-)

    Quote Originally Posted by wkdsoul View Post
    yep - you can also create it in the in game if you have that.


    Hmmm... same issue;

    Created in Pre-Game Editor - all KITS including GK's

    HERE IS MY CONFIG

    FIles are in same folder - files names match - does this look awry?

    <record> <!-- resource manager options -->


    <!-- dont preload anything in this folder -->
    <boolean id="preload" value="false"/>


    <!-- turn off auto mapping -->
    <boolean id="amap" value="false"/>


    <!-- logo mappings -->
    <!-- the following XML maps pictures inside this folder into other positions
    in the resource system, which allows this folder to be dropped into any
    place in the graphics folder and still have the game pick up the graphics
    files from the correct places
    -->


    <list id="maps">
    <!-- Generated with FM XML for Mac - By Putzy -->
    <record from="2062002129_2" to="graphics/pictures/team/2062002129/kits/away"/>
    <record from="2062002129_4" to="graphics/pictures/team/2062002129/kits/gk"/>
    <record from="2062002129_1" to="graphics/pictures/team/2062002129/kits/home"/>
    <record from="2062002129_3" to="graphics/pictures/team/2062002120/kits/third"/>
    </list>
    </record>

  13. rename the files without the _ in the title, just use home, away and third, and the number is wrong in the third kit line. you have 2120. The gk isnt a 2d graphic you can use, that line can be deleted.

  14. Custom Kit; Whitechapel;-)

    Quote Originally Posted by wkdsoul View Post
    rename the files without the _ in the title, just use home, away and third, and the number is wrong in the third kit line. you have 2120. The gk isnt a 2d graphic you can use, that line can be deleted.
    Probably a result of continuous editing/tries; so remade the Team - twice - and the last time, everything seemed to click with the files already in place?!

    So must have been a team creation process error -

    Many thanks for your assistance!
    wkdsoul likes this.

+ Reply to Thread

Content Relevant URLs by vBSEO